FlorCert for future – Master (FFF-M)

Number of project: 2021-1-HR01-KA220-VET-000025762

FlorCert za prihodnost – Master (FFF-M) je projekt, ki ga financira Agencija RS za mobilnost in programe Evropske unije za obdobje 30 mesecev od 1. novembra 2021 do 30. aprila 2024. Projekt je nastal kot logično nadaljevanje prejšnjih projektov, ki so jih šole v mreži FlorCert uspešno izvedle. Z namenom poenotenja osnovnih znanj in dviga ravni strokovnih veščin cvetličarskega poklica so v projekt vključeni partnerji iz Švedske, Slovenije, Srbije, Italije in Hrvaške.

Projekt bo razvil sistematizacijo razvoja znanja skozi module za učitelje in delodajalce, ki delajo z dijaki ali kandidati izobraževanja odraslih, cvetličarskega poklica. Učitelji in delodajalci, ki zaključijo usposabljanje (od osnovnega do mojstrskega), prejmejo mednarodni certifikat za pridobljeno znanje in veščine.

Ta projekt vključuje interaktivne vsebine, kot so videi, kvizi, igre spomina in različna vprašanja v cvetličarskem učnem procesu, katerih uporaba bo pripomogla k bolj inovativnemu in privlačnemu pristopu k učenju. Učna vsebina se bo osredotočala tudi na okolju prijazne načine izdelave cvetličnih aranžmajev iz biorazgradljivih materialov ter recikliranje in ravnanje z odpadki.

Eden od ciljev projekta je tudi razvoj aplikacije za cvetličarje za lažjo komunikacijo učiteljev, dijakov/ kandidatov IO in mentorjev z delodajalci. Razvita aplikacija bo podlaga za olajšano mednarodno komunikacijo ter izmenjavo idej in strokovnega znanja. S povečevanjem usposobljenosti učiteljev in delodajalcev se bo krepila kakovost šole in delodajalca, kar bo pozitivno vplivalo na poklic, dijaki pa bodo bolje pripravljeni na izzive evropskega trga dela.