/Dekoracije
Dekoracije2018-08-09T11:48:51+00:00

Pri oblikovanju dekoracij je potrebno znanje o: zakonitostih oblikovanja, izbiri ustreznega cvetja (ustrezna priprava cvetja, značilnosti cvetja, kakovost cvetja), izbiri pravilnih tehnik izdelovanja. Vsa temeljna znanja se morajo permanentno dopolnjevati s spremljanjem trendov v floristiki, novih materialov in spremljanjem spreminjanja razmer na trgu.   

Poročna dekoracija

Poroka je pomemben mejnik v življenju in zato je potrebno, da se florist temeljito pogovori z bodočo nevesto o njenih željah. Pomembno je svetovanje, saj mora šopek kot dragulj dopolnjevati nevestino podobo. Biti mora eleganten, udoben, obstojen. Hkrati je potrebno poudariti enotno cvetlično podobo celotne poroke. Neveste se ločijo tako po temperamentu, kot videzu in prav tako ima cvetje svojo izraznost, ki mora dopolnjevati podobo neveste.

Preberi več

Priložnostna dekoracija

Cvetlične dekoracije nas spremljajo preko celega življenja. Tako je potrebno z veliko znanja in izkušenj izbrati pravo cvetlično dekoracijo za različne namene. Vedno je potrebno vedeti komu je cvetje namenjeno in v cvetličnih kreacijah poudariti osebno noto. Unikatnost dekoracij je namen, da poudarimo osebni pristop pri podarjanju cvetja. Naj bo to rojstno dan, uspešen zagovor diplome, selitev v novo stanovanje, rojstvo ali smrt, vedno je oseben pristop pri izdelavi dekoracije najbolj pomemben.

Preberi več

Adventna dekoracija

Adventni čas je čas pričakovanj in upanja. Z vsako svečo, ki jo prižgemo, povabimo mistično svetlobo plamena v svoj dom. Izvirnost adventne dekoracije poudarja osebni pristop do praznične dekoracije posameznikovega prostora. Adventna dekoracija je lahko narejena klasično – adventni venec ali pa z bolj modnim pridihom. Pomembno je občutenje prazničnosti, miru in upanja.Preberi več